Alken

Alkens bestuur gaat jeugdkampen subsidiëren

Dit jaar kunnen de erkende jeugd-, sport- als cultuurverenigingen ondersteuning aanvragen voor het coronaproof organiseren van hun kampen. “De oproep naar de verenigingen is vertrokken zodat ze hun aanvraag tijdig kunnen indienen.”, zegt schepen van Jeugd Cindy Vandormael (N-VA).

De speelpleinwerking wordt vanuit de gemeente georganiseerd. Schepen Vandormael vertelt: “Zij krijgen rechtstreeks het nodige van de gemeente zoals andere diensten. Voor wat de subsidies voor de zomerkampen betreft van jeugd, cultuur en sport is er goed nieuws. Dat voorstel werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. De adviesraden gaven alle drie positief advies en we hielden waar mogelijk rekening met hun opmerkingen. Zo zijn de bubbels vast bepaald op 50, ongeacht er mogelijk bubbels van 100 toegelaten zullen worden in juli. Zo is er meer zekerheid”, weet de schepen. Per 50 kinderen legt de gemeente dus een bedrag op tafel. Een kamp dat bestaat uit 50 kinderen die opgesplitst worden in 2 groepen van 25 kinderen, ontvangt voor de 50 kinderen één bedrag.

Bedragen

Die bedragen kunnen variëren. Kampen die plaatsvinden in Alkense gemeentelijke gebouwen ontvangen € 100 per kampbubbel. Kampen die niet plaatsvinden in gemeentelijke gebouwen maar elders worden ondersteund met € 250 per kampbubbel als er geen overnachtingen zijn, en met € 750 als er wel overnachtingen zijn.