Alken

Alkens zomerdorp voor de jongeren

Op woensdag 30 juni organiseert de Alkense dienst Vrije Tijd een zomerdorp. Dit wordt de start voor een zomer van de jongeren.

In samenwerking met Sport Vlaanderen en met de DJ Academie pakt de Alkense vrijetijdsdienst van de gemeente uit met een zomerdorp voor de jeugd. Alle jeugd vanaf 9 jaar tot 16 jaar is er welkom na inschrijving.

“We voorzien 4 activiteiten telkens in 2 sessies.”, vertelt Julie Bijnens van de dienst Vrije Tijd. “Je kan maximaal aan 2 activiteiten deelnemen. Tussen de sessies door is er een korte eet- en drinkpauze. Na de tweede sessie kan je in het dorp nog een uurtje ‘uitbollen’.”

Pannatoernooi

“Op het programma staan toernooien en initiaties die jongeren zeker gaan aanspreken”, vervolgt Bijnens. “We spelen een pannatoernooi in een 2 tegen 2 vorm. We werken tijdens één sessie twee toernooien (12-14 jaar en 15-16 jaar) af.  Er kunnen maximaal 20 spelers per sessie deelnemen.” Verder is er het Kubbtoernooi waarbij alle kubs van de tegenstander moeten worden omgegooid om zo uiteindelijk de koning tegen de vlakte te laten gaan.

DJ-workshop


Onder leiding van Jonas Geens van de DJ Academie is er een aanbod van een volledige DJ-workshop. “Er is ook een skateboardinitiatie om zoveel mogelijk jongeren te laten proeven van deze nieuwe olympische sport”, geeft Julie ons nog mee.

De deelnameprijs is afhankelijk van je aantal gekozen activiteiten. Voor één activiteit betaal je € 9. Bij de prijs is het eten (1 frietje + 1 stuk vlees) en drinken (1 drankje) inbegrepen.
Inschrijven is verplicht en kan enkel via het e-formulier (zie onderaan), en dit tot en met vrijdag 25 juni. Alles gaat door op het Voetbalcomplex Terkoest, Eikendreef 29.

https://www.alken.be/EloketDetailv2.aspx?id=81