Alken

Alkense Marit gaat voor goud op de Miss Fashion verkiezing

“Ik had nooit gedacht en durven dromen dat ik in de finale ging staan. Er waren meer dan 900 inschrijvingen waarvan er maar 25 meisjes naar de finale mogen.” Marit Verguts klinkt bescheiden maar gaat zeker voor dat gouden kroontje van de Miss Fashion verkiezing binnen 10 dagen.

“Mijn doel van mijn deelname was vooral om mezelf te zien groeien en nieuwe mensen te leren kennen”, steekt Marit van wal. “Miss Fashion is zo een mooie verkiezing omdat je veel meer dan alleen een schoon snoetje moet hebben. Het is vooral belangrijk om je goed in je vel te voelen en je jezelf ook kan presenteren.” Marit is de jongste finaliste van Miss Fashion 2022. Ze ziet het helemaal zitten. De sfeer is goed tussen de meisjes. Marit vertelt: “Ik ga het avontuur aan met 21 andere meisjes die ik nu al mijn vriendinnen kan noemen. Het komt volgens mij niet vaak voor dat je in een miss verkiezing zo een hechte band met elkaar creëert, maar hier is het anders. Wij supporteren voor elkaar bij elke fotoshoot, in de dansles en tot bij de kleinste activiteit.”

Haarkappen en mode

Mode en haarkappen zat er al van jongsaf in bij Marit. “Ik deed niet liever dan in de trouwjurk van mama rond te lopen of op hoge hakken. Mijn grote droom is om later achter de schermen bij filmopnames visagie te doen, de make-up.”

In beeld: Marit wil graag de finale winnen

Inzet voor de dieren

Marit zet zich in voor de dieren in het dierenasiel van Sint-Truiden. “Ik heb daar vrijwilligerswerk gedaan. Er zijn zoveel dieren die zo afschuwelijk zijn behandeld en echt terug moeten voelen wat liefde is. Ik wou hier dan ook iets extra voor betekenen. Omdat het veel geld kost om deze diertjes te kunnen verzorgen heb ik wafels gebakken waarvan de opbrengst naar het asiel gaat. Ik wil met dit goed doel mensen aanzetten om ook eens vrijwilligerswerk te gaan doen in een dierenasiel want ze kunnen alle hulp gebruiken! Ook wil ik de mensen aanzetten om bewust voor dieren te kiezen en niet zomaar in een opwelling. Elk dier heeft een hartje dat klopt en verdient dan ook een liefdevol leven. Ik vind het zo ontzettend erg dat sommige mensen hun beestjes zo slecht behandelen of ze in een opwelling in huis nemen. Mijn hartje breekt telkens als ik ze weer zie. Maar er wordt goed voor hen gezorgd. Elke dag weer met zoveel liefde en een lach.” 

Wie wil stemmen voor Marit kan via deze link een gratis stem uitbrengen:

De finale van Miss Fashion 2022 vindt plaats op 28 augustus in Theater Elckerlyc in Antwerpen