Alken

Blauwe campagneborden vragen om meer fietsveiligheid

“We bedanken jou, we bedanken elkaar, we bedanken iedere chauffeur en fietser die mee die kleine inspanning levert om rekening te houden met elkaar. Het doel van campagne is de fietsveiligheid te verhogen. En dat kunnen we allemaal samen”, klinkt het in Alken.

Het gemeentebestuur trapt mee de campagne af met blauwe borden. “Vanuit het gemeentebestuur leveren we uiteraard ook heel wat inspanningen om onze infrastructuur veiliger te maken en op onze politiediensten kunnen we rekenen om af en toe controles te houden. Maar de grootste impact heb je zelf! Menselijk gedrag ligt aan de basis van de meeste ongevallen.” Daarom heeft het bestuur nu in diverse straten blauwe campagneborden met slogans geplaatst met onder andere volgende tekst: ‘Bedankt chauffeur, dat je kijkt voor je afslaat’, ‘Bedankt fietser dat je voorrang verleent’.

De borden staan opgesteld in onder andere de Grootstraat, Dorpsstraat, Stationsstraat, Langveldstraat, St.-Jorisstraat, Bosveldstraat, Lindestraat, Molenstraat, Dieregaertstraat, Sixstraat en de Kortestraat.

“Met de borden willen we autochauffeurs en fietsers warm  maken en sensibiliseren voor een veilig wegverkeer.  Iedereen mee voor veilig verkeer”, besluit men bij het gemeentebestuur.