Alken

Cristal verrast met Cristal XTRA

In Alken pakt brouwerij Cristal dezer dagen uit met een frisse, nieuwe pils. De Cristal XTRA geeft een bijkomende smaakdimensie aan dat wat we een beetje missen in de klassieke pils. The key of the secret is de blend van drie granen.

Voor nieuws uit bierland moet je regelmatig in Haspengouw zijn. De Alkense brouwerij verrastte ons in 2021 al door volledig op windenergie uit eigen gemeente te gaan, in combinatie met de massa’s zonnepanelen op de daken van het brouwbedrijf. Maar vernieuwen binnen het segment van pilsbier, dat is al iets helemaal anders. Kan dat überhaupt nog?

Het antwoord klinkt volmondig: ‘ja’! Corporate Affairs Manager Sebastiaan De Meester legt uit: “Het is een combinatie geworden van 3 granen, namelijk gerst, tarwe en rogge. Die combinatie doet wat dit bier belooft: een vol en zacht karakter voor extra smaaksensatie, gecombineerd met de typische verfrissing en doordrinkbaarheid van een pilsbier. Een pils van 5,2% alcoholpercentage die ideaal is voor momenten waarop het net dat extraatje meer mag zijn: op café, op een BBQ met familie of een gezellige start van de avond met vrienden.”

Pioniersrol

Met de nieuwe Cristal XTRA bevestigt de brouwerij de pioniersrol die ze nu al bijna 100 jaar speelt. In 1928 bracht de Alkense bierbrouwer het allereerste Belgische pilsbier van lage gisting op de markt. De Meester: “Een pioniersrol die de brouwerij het afgelopen jaar doortrok door actief in te zetten op het brouwen van een nóg lokalere pils, en die het ook anno 2022 wil verderzetten met een gloednieuwe innovatie binnen de pilscategorie, de Cristal XTRA!”