Alken

Dinsdag debat over de voetbalvelden te Alken

De oppositie van Open VLD en CD&V wil dat het gemeentebestuur zo snel als mogelijk het roer omgooit inzake het geschorste RUP Sport- en Recreatievelden. Aanstaande dinsdag is het gemeenteraad en dan komt de kwestie ter sprake. Water is het grote issue.

Lees ook: https://haspengouwnieuws.be/haspengouw-nieuws/alken/protest-tegen-komst-voetbalvelden-niet-bij-ons/

Na een lange aanloop van bijna drie jaar en bergen voorbereidend werk, keurde de gemeenteraad van Alken eind november een ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Sport- en recreatievelden’ definitief goed. Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kreeg 45 dagen de tijd om het dossier te beoordelen, en heeft enkele weken geleden de beslissing van de gemeenteraad geschorst. De gemeente moet nu een concretere regeling van de aanpak van de waterproblematiek in het gebied tussen de expresweg N80, Stationsstraat en Broosveldstraat uitwerken. “De Sport- en Recreatievelden komen wat ons betreft inderdaad op de Broosveldsite”, zegt schepen Frank Vroonen (Groen).

Water

Schepen Vroonen beseft dat het dossier gevoelig ligt. “Voor het betrokken gebied hebben Provincie Limburg en het Vlaams departement Omgeving hun fiat gegeven voor de watervisie in het plan. Minister Demir dringt nu aan om de ingrepen en voorschriften nog meer afdoend te omschrijven. Dat zullen we dan ook zo snel mogelijk doen.” Het RUP kent intussen een lange voorgeschiedenis. De fusieclub bracht vijf jaar geleden drie Alkense voetbalclubs samen tot één club, na een afspraak met het gemeentebestuur over de aanleg een nieuw sportcomplex.

Voor oppositiepartij Open VLD kan de schepen beter een kruis maken over het plan, en de bestaande site op Terkoest moderniseren en aanpassen aan de noden van de voetballertjes.

Het debat is dinsdagavond om 20 uur live te volgen via de link: https://www.youtube.com/watch?v=Txb3U7PZoW0