Alken

Gebouw Alkense technische dienst vernieuwd en uitgebreid

Het gebouw van de technische dienst van de gemeente Alken is klaar. Na 9 maanden aan renovatiewerken én uitbreiding is het verouderde gebouw quasi onherkenbaar fris en nieuw ogend. De medewerkers van de technische dienst zijn in hun nopjes.

“Het verouderde gebouw van de technische dienst op het industrieterrein in Alken beantwoordde niet meer aan de huidige energie- en comfortnormen”, vertelt schepen Cindy Vandormael (N-VA) van Technische Dienst en Gebouwen. “Daarom besliste het gemeentebestuur de huidige lokalen een facelift te geven. Het gebouw werd aan de voorkant met 100 m² uitgebreid voor nieuwe kantoren. In het bestaande gebouw werd het sanitair vernieuwd en uitgebreid met douches, kleedkamers en een refter voor onze arbeiders.” De schepen liet de technische installaties aanpassen aan de huidige voorschriften. In totaal werd er een oppervlakte van 150m² verbouwd.

De werken werden uitgevoerd door de Alkense bouwonderneming Vandebos en in onderaanneming door Croes-Bellen en Coteur. Goedele Pyncket van architecten Buntinx-Pyncket, eveneens uit Alken, nam de architectuur voor haar rekening. Een aantal werken werden door de arbeiders van de technische dienst zelf uitgevoerd zoals het demonteren voor de start en de verf- en klinkerwerken. Het totale kostenplaatje bedraagt om en bij de 600.000 euro.