Alken

Pendelbus voor Alkenaren met vaccinatie-uitnodiging

Vanaf woensdag 17 maart rijdt er tussen het station van Hasselt, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena een gratis pendelbus. Inwoners van Alken kunnen daar gratis gebruik van maken op vertoon van hun vaccinatie-uitnodiging.

De pendelbus zal om het half uur rijden. Eén uur voor de opening van het vaccinatiecentrum en één uur na de sluiting kunnen mensen met een vaccinatie-uitnodiging gratis gebruikmaken van de bus. Burgemeester Marc Penxten (N-VA) is tevreden met het aanbod. Vanuit Alken komt bus van De Lijn aan op het Kolonel Dusartplein of aan Hasselt Station. Op die manier worden alle gebruikers van het openbaar vervoer van de Eerstelijnszone Herkenrode maximaal bediend.

Voor mensen die die extra steun nodig hebben en niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum kunnen komen, wil de werkgroep mobiliteit van de Eerstelijnszone Herkenrode een ondersteunend vervoersaanbod voorzien. “Als ook een individueel aanbod niet toereikend is, willen we bekijken of thuisvaccinatie mogelijk is, maar daarvoor wachten we de instructies van Vlaanderen af”, aldus burgemeester Penxten.