Alken

VZW Bollebos wil extra stuk bos aanplanten

VZW Bollebos wil graag een extra stuk bos aanplanten in 2021. Ondertussen zetten Kristof en Mirte zich graag in voor bestaande bossen, zoals bijvoorbeeld het Kluisbos Alken – Sint-Truiden. “Zwerfvuil maakt de natuur ziek”, weet Kristof konings.
“Hier verzamelden we 8 zakken zwerfvuil, 5 autobanden en een grote bus frituurolie. Na onze oproep gingen ook anderen zelf op pad om op te ruimen.” Kristof en Mirte verkochten al een paar duizend wenskaarten via hun website en sparen volop voor de aanplantingen van dat extra bos.

VZW Bollebos wilt graag een extra stuk bos aanplanten in 2021. We verkochten al een paar duizend wenskaarten via onze website www.bollebos.be . We zetten ons ook in voor bestaande bossen, zoals bijvoorbeeld het Kluisbos Alken – Sint-Truiden. Want zwerfvuil, dat maakt de natuur ziek.Hier verzamelden we 3 weken geleden 8 zakken zwerfvuil, 5 autobanden en een grote bus frituurolie.We deden een oproep op facebook zodat mensen konden melden waar er nog stukjes natuur zijn die geplaagd worden door zwerfvuil, en daar kwam wel wat reactie op. Maar de mensen gingen zelf op pad om het op te ruimen, zoveel te beter.Dus dan gingen we 3 weken later terug naar de weg aan het Kluisbos en we verzamelden opnieuw 9 zakken zwerfvuil.