Haspengouw Nieuws

Amper 1 op 2 Zuid-Limburgse kinderen ingeschreven voor vaccinatie tegen corona

De Zuid-Limburgse volwassenen lieten zich de voorbije weken nog massaal prikken, en dat al voor de derde keer. Maar heel wat ouders laten hun kleinere kinderen voorlopig niet vaccineren. In Haspengouw is dat slechts één op de twee kids.

Heel wat mensen hebben zich na de boosterprik tot een week slecht gevoeld. Bovendien blijft het aantal besmettingen toenemen. De twijfel slaat toe. Mensen twijfelen om hun kinderen onder de 12 jaar te laten vaccineren.

Door de Haspengouwse vaccinatiecentra zijn er 5650 kinderen uitgenodigd. Voor de regio Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken alleen al zijn het er 3200. De vaccinaties starten woensdag 26 januari en dat tot en met donderdag 3 februari. Voor het vaccinatiecentrum Panishof te Borgloon zijn dat er 2450. Die vaccinatieronde is gisteren al van start gegaan. Ongeveer 55 procent van de kinderen zullen geprikt worden. En dat cijfer ligt beduidend lager dan bij de volwassenen.

Vaccinatiemoeheid

Langzaam maar zeker wordt het duidelijk dat er een vaccinatiemoeheid ontstaat bij de bevolking. Vooral de boosterprik zou wel eens een kantelmoment kunnen gaan betekenen. Heel wat ouders zijn er een week misselijk van geweest. Maar op het nieuws zien ze niets dan stijgende cijfers. Dit zou wel eens het turning point kunnen worden. Kinderen vaccineren of niet? Het is hét discussiepunt aan de schoolpoorten. En wat blijkt? De helft gaat de uitnodiging naast zich neerleggen. Evenveel mensen geven aan de vierde prik – mocht die er ooit komen – aan zich voorbij te laten gaan.

Kindvriendelijk

Aan het vaccinatiecentrum Panishof zal het niet liggen. Het centrum werd gisteren kindvriendelijk ingericht, met tekeningen en ballonnen. Elk kind krijgt er een vaccinatiediploma.