Haspengouw Nieuws

Middelmatige eerste paasvakantieweek voor toerisme in Haspengouw

Met het paasweekend zaten de B&B’s van Haspengouw voor 60 à 70% vol, maar in de midweek die erop volgde, en ook afgelopen weekend haalden de boekingen amper 40 à 50%. Er is evenwel beter weer op komst én veel meer bloesems, wat ook het bezoek aan Zuid-Limburg zal doen stijgen.

De combinatie van koud en nat weer, én het feit dat de bloei nog niet op haar hoogtepunt is, maakten dat de eerste week van de paasvakantie niet echt een topper kan genoemd worden voor het toerisme. Er waren weliswaar enkele kortstondige toppers zoals Paasdag aan het doorkijkkerkje te Borgloon, maar daar zaten veel ééndagjestoeristen bij die zelfs zo dicht mogelijk probeerden te parkeren (Grootloonstraat) en zelfs niet echt kwamen wandelen.

Appelbloesems komen open

De kersen- en de perenbomen hadden de voorbije week weliswaar de “bloesemdans” ingezet, maar de meeste percelen bevatten appelbloesems. Het ontluiken van de knoppen van bijvoorbeeld de grootste aandeelhouder, Jonagold, wordt op het einde van deze tweede week paasvakantie verwacht, en dan nog eerder aarzelend. Voor een echt vol bloesemweekend is het uitkijken naar de weekends van 17 of 24 april. In combinatie met mogelijks beter weer vanaf woensdag zou het laatste weekend van de paasvakantie alsnog een toeristische topper kunnen worden.