Borgloon, Limburg

21.000 hartslagen voor Limburg start in Borgloon

Een Hart voor Limburg, het provinciale streekfonds dat zich al meer dan 15 jaar inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren, wil met alle 42 Limburgse gemeenten 21.000 hartslagen behalen. Borgloon neemt alvast het voortouw.

“De doelstelling is om van 13 tot en met 21 februari samen met alle 42 Limburgse gemeenten 21.000 hartslagen, zowel in euro’s als in kilometers te behalen”, zeggen de organisatoren van ‘Een hart voor Limburg’. In Borgloon valt de oproep om mee te doen met ‘Rond-Je-Limburg’ niet in dovemansoren. Bewegen is daarbij het sleutelwoord.

Opbrengst voor kwetsbare jongeren 

“Lopen, fietsen, wandelen of rollen…Alles is goed om dit project te steunen”, klinkt het in Borgloon. “Bewegen doet je hartslag versnellen en geeft je een goed gevoel en we steunen zo het mooie Limburgse project voor kwetsbare kinderen en jongeren in Limburg. De ingezamelde middelen worden integraal gebruikt voor de financiering van kansenbevorderende projecten die tegemoet te komen aan de vele noden.”

Ook verschillende Loonse scholen, verenigingen en andere instellingen zullen meedoen.

“Laat ons het embleem winnen”

“Help Borgloon het felbegeerde Rond-Je-Limburg embleem winnen”, klinkt de oproep. Daarnaast is het natuurlijk genieten van het bewegen en de bijzonder mooie plekjes in Borgloon. “Wandel 3, 6, 7 of 10 kilometer mee langs het doorkijkkerkje in Borgloon en ga zo de concurrentie aan met onze buurgemeenten! Het vertrek staat gepland aan de sporthal (Sint-Rochuslaan 2) en alle tochten zijn volledig bewegwijzerd.”

https://acties.eenhartvoorlimburg.be/project/29618/story