Borgloon

BelOrta brengt andijvie 2.0 op de markt

BelOrta biedt dezer dagen haar eigen friseline aan. Deze groente, een kruising van verschillende andijvie-types, wordt geteeld door BelOrta-producent Bert Emmerechts.


In 2017 introduceerde BelOrta friseline, het resultaat van 20 jaar selectie, door natuurlijke kruisingen van verschillende soorten andijvie. Een jaar later werd friseline meteen bekroond met een Gouden Tavola op de gelijknamige tweejaarlijkse vakbeurs. Vooral haar karaktervolle smaak en frisse uiterlijk wist de vakjury te bekoren.

Andijvie 2.0

De groente is makkelijk herkenbaar dankzij haar fijne, spitse bladeren met gekrulde rand en aantrekkelijke gele kleur. Op een juiste manier bewaard, onderaan de groentelade bij een temperatuur van 2°C, is ze zowel in de winkel als thuis wekenlang houdbaar.
Friseline is eenvoudig te gebruiken in de keuken: even wassen, het snijvlak dat de frisse blaadjes bijeen houdt eraf snijden en de friseline is klaar om te gebruiken. In tegenstelling tot witloof dat je zowel warm als koud kunt bereiden, is friseline een groente die vooral rauw geconsumeerd wordt zoals bij het aperitief, op een pizza of in een wrap of salade. De friseline zorgt voor een crunchy toets.