Borgloon

Borgloon blijft hopen op succesvol bloesemtoerisme

Ondanks de stijgende cijfers kunnen toeristen alsnog terecht in Borgloon voor inschrijvingen in de populaire bloesemnocturnes en bloesemwandelingen. Maar men blijft er met argusogen de nakende beslissingen van het overlegcomité volgen.

Met de coronamaatregelen blijven de bloesembars sowieso al gesloten. Borgloon volgt natuurlijk de gang van zaken van het nationaal overlegcomité van de regeringen. De fruitboeren zouden liefst van al willen doorgaan. Zo ook burgemeester Eric Awouters, die de zaken op de voet volgt. Tussen de plantages van appels, peren en druiven is het heerlijk wandelen in de bloesemtijd. Boeren zijn ook fier op hun bedrijf, en zijn tevreden dat de stad . Velen maken zich sterk dat ze een aanbod in bubbels van 10 kunnen realiseren.

Gemeenschapswacht

Ook de burgemeester hoopt dat de toeristen hun weg vinden naar de trekpleisters van zijn stad. De drukte zal nauwgezet worden opgevolgd en de burgervader heeft gemeenschapswachten klaar staan om alles geordend te laten verlopen.

De toeristische diensten in Zuid-Limburg denken dat het wel eens heel druk kan worden in Haspengouw de volgende weken, zeker als mensen zich voor niet-essentiële zaken mogen blijven verplaatsen.