Borgloon

Dieven en vandalen Loonse broodautomaten opgepakt

Bakker Peter Wintmolders kan eindelijk opgelucht ademhalen. Er zijn twee mannen opgepakt die bekend hebben dat ze de nachtelijke beschadigingen en diefstallen op broodautomaten van de bakker hebben gepleegd.

De Zoete Hoek, zoals Peter zijn automaten noemt, halverwege de Stationsstraat werd de afgelopen maanden geplaagd door vandalisme en beschadigingen om zo producten te kunnen stelen. De laatste weken sloegen de mannen alsmaar vaker toe. Dat maakte dat Wintmolders voor duizenden euro’s aan schade op zijn bord kreeg. De wanden van de vakken plexiglas vervangen kost immers handenvol geld.

Op heterdaad betrapt

De laatste slag van de daders werd er een teveel. Het parket Limburg deelde dinsdag mee dat voor de diefstallen een verdachte is gearresteerd. In de nacht van maandag op dinsdag werden twee inbrekers op heterdaad betrapt op het containerpark van Borgloon. De politie Kanton Borgloon arresteerde hen en bracht hen naar het politiekantoor. De lokale recherche voerde een huiszoeking uit in hun woning in Borgloon. Daarbij werd bewijsmateriaal aangetroffen dat kon gelinkt worden aan de diefstallen in de broodautomaten van Wintmolders.

Een van de twee gearresteerde verdachten bekende een vijftiental feiten gepleegd te hebben aan de automaat. De verdachte wordt – net als zijn kompaan – via snelrecht gedagvaard en zal dus zeer binnenkort voor de correctionele rechtbank in Tongeren verschijnen. Daar zal de strafrechter zich buigen over dit dossier.