Borgloon

Hulp vanuit Borgloon voor Wallonië

De Loonse Monique Nelissen roept alle Lonenaren op om te blijven geven voor de getroffen gebieden in Wallonië. “Vooral voedsel is nu dringend nodig”, vertelt ze.

“Ik begin aan mijn 3e inzameling voor de mensen uit Wallonië die getroffen werden door de watersnood”, steekt Monique van wal. “Ik doe alleen de inzameling. Wat men mij brengt wordt einde volgende week opgehaald door iemand die minstens 4 keer per week naar Wallonië rijdt. Ik heb ook reeds een vracht producten kunnen meegeven, die ik gekregen had van mensen uit mijn eigen straat. Wat volgende week binnenkomt zal geleverd worden in de streek rond Chaudfontaine. Ikzelf zal nog wel enkele keren meegaan met mensen die zorgen voor de levering.”

Blijkbaar is de voorziening aan kleren en huisraad nu voldoende. Wat kan er dan wel worden geschonken? Nelissen: “Nu is er nood aan drinkwater, liefst in plastic flessen, frisdranken en fruitsap, maar ook melk en cacaopoeder. Wat groenten betreft is het beter om die in blik mee te geven. Wat niet-voeding betreft wordt er vooral uitgekeken naar zeep, shampoo en andere producten die met hygiëne te maken hebben. Ik dank jullie reeds bij voorbaat voor wat jullie kunnen geven, in naam van de slachtoffers”, besluit Monique.

Monique Nelissen, Koning Albertstraat 28, Borgloon *** Binnenbrengen kan op 6, 7, 8, 10 en 11 september.