Borgloon

Inwoonster van Borgloon krijgt tweede vaccin na haar 100e verjaardag

In het vaccinatiecentrum van Borgloon kreeg Marie Misotten haar tweede coronavaccin toegediend, twee dagen na haar 100e verjaardag. Ze werd naar het vaccinatiecentrum gebracht door haar zoon Raymond en daar werd ze in de bloemetjes gezet.

Vrijdag 11 juni 2021 was een speciale dag voor Marie Misotten uit Borgloon. Die middag mocht ze haar tweede coronaprik ontvangen, twee dagen na haar 100ste verjaardag. Een groot feest, dat zat er dit jaar niet in. Maar de 100-jarige blijft positief: “Wij hebben mijn verjaardag afgelopen zondag gevierd met tien personen in openlucht, gelukkig was het mooi weer”, vertelt ze. “Normaal gezien was er een feest met 60 genodigden gepland, dit kon door corona natuurlijk niet doorgaan. Ik vond dat eigenlijk niet erg, ik kan niet meer goed tegen drukte dus een grote bijeenkomst moest voor mij niet. Het was klein maar fijn.”

100 rozen

Marie Misotten had geen schrik voor het vaccin. “Mijn kleindochter is verpleegkundige en zij heeft me op voorhand gerustgesteld. Ze had gelijk want ik heb niets gevoeld van het prikje. Ik had geen last bij het eerste vaccin en ook nu, na de tweede prik, voel ik niks”, aldus onze jarige.

Na de vaccinatie werd ze opgewacht door de burgemeesters van Borgloon, Kortessem en Wellen en ook de burgemeester van Heers liet zijn felicitaties overbrengen. Ze ontving ook een attentie: een kleurrijk boeket met welgeteld 100 rozen. Ook sprak de burgemeester van Borgloon enkele mooie woorden om Marie Misotten een onvergetelijke verjaardag toe te wensen, weliswaar zonder drie kussen en mét mondmasker.

Geen rusthuis

Sinds vorig jaar woont Marie Misotten in bij haar zoon, Raymond Thijs, die haar ter plaatse bracht. Ook tijdens de coronacrisis krijgt ze om de andere dag bezoek, de kinderen en kleinkinderen komen dan langs. Steeds op anderhalve meter afstand. Als familiefeestjes binnenkort terug mogen, neemt zoon Raymond zijn moeder vast en zeker terug mee.

Marie Misotten is nog helder van geest en mobiel. “Mama drinkt regelmatig een glaasje whisky. Een overblijfsel van toen ze veertig jaar lang als kokkin werkte in een kasteel. Vroeger dronk ze dat puur, tegenwoordig met wat water”, vertelt haar zoon Raymond. “Misschien is dat haar grote geheim om lang te leven.” In huis stapt ze met een wandelstok en ze is ook heel handig met de rollator.

Het vaccineren in het vaccinatiecentrum te Borgloon loopt als een trein: tot en met zaterdag 12 juni werd er van 08u00 tot 20u00 gevaccineerd, er werden meer dan 5 000 prikjes gezet. Momenteel ontvangen de 40- tot 45-jarigen hun oproepingsbrief; de oudere bevolking keert terug voor haar tweede vaccinatie. Maar de vaccinatie van Marie Misotten was er eentje die we niet snel zullen vergeten.