Borgloon, Heers, Kortessem, Wellen

Loons vaccinatiecentrum slaakt noodkreet

Het vaccinatiecentrum van Borgloon is dringend op zoek naar vrijwilligers die kunnen instaan voor de anamnese, vaccinatoren, mensen die het vaccin kunnen voorbereiden en apothekers. “Het tekort aan mensen heeft te maken met uiteenlopende redenen”, zegt men op het centrum.

Het zijn moeilijke tijden voor het Loonse vaccinatiecentrum dat zal instaan voor de ‘derde prik’. Het centrum prikt de inwoners van Borgloon, Kortessem, Heers en Wellen. Maar er dreigt een tekort. “Enfin, dat is er eigenlijk al”, klinkt het. “Veel vrijwilligers vallen uit omdat ze ziek zijn, in quarantaine zitten of opgeroepen worden om bij te springen op hun werk als verpleegkundige. We zoeken medische vrijwilligers die vaccins zetten en de apothekers helpen bij de voorbereiding. Maar ook niet-medische vrijwilligers die kunnen helpen als steward of  voor de administratie zijn welkom.”

Heb jij een diploma in de medische sector en wil je graag een handje helpen? Aarzel niet en stuur een mailtje naar hrmanager@elzhaspengouw.be