Borgloon

Loonse sp.a’er Kim Mommen wordt schepen

Kim Mommen (41), van de Loonse sp.a wordt de nieuwe schepen van Vrije Tijd, Sport, Cultuur en Jeugd. Schepen Jeroen Bellings krijgt andere bevoegdheden. “Ik geef de fakkel door met veel pijn in het hart”, zegt Bellings hierover. Dit alles is het gevolg van gemaakte afspraken bij de coalitievorming eind 2018.

Mommen was van 2010 lid van de OCMW-raad en zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad. Van 2017 tot 2018 was hij al eens schepen, van sport, senioren en informatica. De voorbije twee jaar was hij fractieleider van sp.a in de gemeenteraad. Hij wordt nu schepen in opvolging van partijgenoot Jo Dardenne, als gevolg van de afspraken binnen sp.a na de verkiezingen. Hij krijgt de bevoegdheden van schepen Jeroen Bellings (OpenVLD/Stroop), namelijk Vrije tijd, Jeugd, Cultuur, Sport, Erfgoed en Bibliotheek. Bellings blijft schepen en krijgt op zijn beurt Natuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening van Jo Dardenne (sp.a), die terug gewoon gemeenteraadslid wordt. 

Mommen woont in Gors-Opleeuw en is gehuwd met Wendy Piette. Hij is ook trotse vader van een 13-jarige tweeling: Seppe en Lotte. De schepen is een wiskundige van opleiding en een fervent fietser.

“Ik geef de fakkel door met veel pijn in het hart”

Schepen Jeroen Bellings (Open Vld/Stroop) geeft met veel pijn in het hart zijn bevoegdheden door aan Kim Mommen (sp.a). Dat was zo afgesproken bij de vorming van de coalitie in 2018. Vrije tijd, Jeugd, Cultuur, Sport, Erfgoed en Bibliotheek… Bellings deed het allemaal heel erg graag. Hij blijft schepen met Natuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening in het pakket, die hij overneemt van collega-schepen Jo Dardenne (sp.a). “Ik ga mij smijten op die nieuwe bevoegdheden”, beklemtoont Bellings.

De schepen is tevreden dat hij op de valreep nog een dossier heeft kunnen openbreken. Jeugdhuis ’t Biejke krijgt namelijk een nieuwe bestemming in het centrum, in het vroegere café Bierpunt. “Met zo’n 200 leden uit de regio, zelfs vanuit Tongeren,Wellen en Heers, wordt de jeugdwerking geconsolideerd. Ik heb hard getrokken aan dit dossier en ben dan ook zeer tevreden dat ik hier het lintje mag knippen”, besluit Bellings.

Schepen Bellings zijn laatste wapenfeit als schepen van Jeugd: hij heeft een oplossing gevonden voor jeugdhuis ’t Biejke dat gehuisvest zal worden in de Steenstraat nummer 2 – het vroegere Bierpunt-café