Borgloon

35 PV’s tijdens paasweekend in Borgloon

Borgloon werd tijdens het paasweekend ook met de wagen druk bezocht. De buurtbewoners van de Grootloonstraat zien met lede ogen aan hoe straat wordt volgeparkeerd. Er werden op paasdag 32 PV’s opgesteld in hun straat. Op paasmaandag kwamen daar nog eens 3 PV’s bij, allemaal inzake foutief parkeren. Er werd 1 nummerplaat in beslag genomen wegens gewist en 1 voertuig getakeld wegens vermoeden van niet-verzekering.

De burgemeester van Borgloon, Eric Awouters (Open Vld/Stroop) had op voorhand aangekondigd dat hij alles van nabij zou opvolgen, en aan ordehandhaving zou doen. Awouters had in de Grootloonstraat parkeerverbodsborden laten plaatsen. Blijkbaar waren er toeristen die niet malen om een boete. Ze parkeerden er toch en kregen een boete. Een buurtbewoner: “Ze komen naar hier om te wandelen maar willen wel zo dicht mogelijk bij het kerkje geparkeerd staan. Onbegrijpelijk.”

Handhaving

“Op paaszondag was het zeer druk in de omgeving van het doorkijkkerkje”, vertelt burgemeester Eric Awouters. “In de Grootloonstraat, waar langs een zijde van de weg parkeerverbod is ingesteld door het stadbestuur stonden toch verschillende voertuigen foutief geparkeerd. Dit ondanks de aanduiding langs de gewestweg van de verschillende gratis parkeerterreinen in de nabije omgeving. Toeristen kunnen terecht op de parking aan VIIO, de parkings aan de sporthal en langs de Tongersesteenweg. Er werden op paasdag in totaal 32 PV’s opgesteld.”

Het politiecommissariaat bezorgde ons ook de resultaten van paasmaandag. “Op paasmaandag kwamen er nog eens drie PV’ bij. Dus in het afgelopen paasweekend werden er op de Grootloonstraat in Borgloon in totaal 35 processen-verbaal opgesteld inzake foutief parkeren. Er werd 1 nummerplaat in beslag genomen wegens gewist en 1 voertuig getakeld wegens vermoeden van niet-verzekering.”

In het centrum van de stad was er een gezellige drukte op Paasdag. “Er waren veel fietsers en wandelaars die de bloesems kwamen bewonderen”, aldus de burgemeester.

Op Paasmaandag was het koud, winderig en nat weer en waren er heel weinig bezoekers in Borgloon.