Borgloon

Stadsbestuur Borgloon: “Voor elke inwoner één boom”

Borgloon gaat 6600 bomen aanplanten in de omgeving van de Wilderstraat in Bommershoven. Nog voor het einde van deze legislatuur wil het stadsbestuur welgeteld één boom voor elke inwoner geplant zien. De kinderen van de plaatselijke school De Boomgaard hielpen een handje om het bos vlakbij hun school aan te planten.

Het project kadert in het klimaatactieplan waarbij het stadsbestuur zich engageert om tijdens de huidige legislatuur één boom per inwoner aan te planten. De eerste 1.200 bomen zijn al geplant en nu komen er maar liefst 6600 bomen bij, en dat te Bommershoven. De stad heeft er een perceel liggen dat perfect een bos mag worden. Er werd gekozen voor een variëteit aan soorten: hazelaar, zomereik, zwarte els, es en haagbeuk.

De Wroeter

Het zijn de arbeiders van De Wroeter die de aanplantingen aan het doen zijn. De netwerkorganisatie herbergt mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Donderdag kregen ze daarbij hulp van de leerlingen van basisschool De Boomgaard. En die vonden het fijn om mee de spade in de grond te steken.