Borgloon, Haspengouw Nieuws

Tongeren en Borgloon openen samen het toeristisch seizoen

Haspengouw mag zich de komende weken ongetwijfeld weer verwachten aan heel wat fietsers en wandelaars die komen genieten van de prachtige fruitbloesems. In Tongeren en Borgloon worden zij met open armen ontvangen. Burgemeester Awouters (OpenVld/Stroop) is er klaar voor om de drukte in goede banen te leiden.


Beide steden geven met een gezamenlijke actie de aftrap van het toeristisch seizoen 2021. Toeristen die tijdens het weekeinde van zaterdag 27 en zondag 28 maart verblijven in één van de logies in Tongeren of Borgloon, kunnen op vertoon van een voucher een fruitig welkomstpakketje afhalen bij de toeristisch dienst.
Schepen van Toerisme in Tongeren, An Christiaens licht toe: “De logiessector heeft om evidente redenen een moeilijk jaar achter de rug. We kijken daarom reikhalzend uit naar betere tijden. Hopelijk kan het toeristisch seizoen 2021 de kentering inluiden. Met kleinschalige acties zoals deze willen we de Limburgse gastvrijheid in de verf zetten. Een gelijkaardige actie eind vorig jaar kon alvast op de appreciatie en goedkeuring van de bezoekers rekenen.”

Cultuurtoerisme

De Tongerse burgemeester Patrick Dewael verklaart opnieuw zijn liefde aan Borgloon, zij het deze keer niet in de context van een fusie. Dewael: “De stad Borgloon heeft zowat alles in huis waarmee Haspengouw wordt geassocieerd: een prachtige omgeving die tot wandelen en fietsen uitnodigt, wijndomeinen, erfgoed en uiteraard fruit. Tongeren focust dan weer op cultuur- en erfgoedtoerisme met onze musea.”

Beide steden trekken inzake stadsontwikkeling bovendien resoluut de cultuurtoeristische kaart. “Het gezamenlijk aanbod is gevarieerd en
complementair! Door de handen in mekaar te slaan kunnen we Tongeren en Borgloon nadrukkelijk op de cultuurtoeristische kaart plaatsen! We zijn de ideale bestemming voor een kort meerdaags verblijf”, aldus Dewael.

Welkomspakketje

Burgemeester Eric Awouters maakte vorige week al bekend dat hij kort op de bal zal spelen inzake ordehandhaving en respect voor de coronamaatregelen. Alles wordt opgevolgd, zeker aan de publiekstrekkers zoals het doorkijkkerkje. De burgemeester staat alvast klaar met een cadeautje. “Door een fruitig welkomspakketje aan te bieden aan de toeristen die verblijven in de logies van beide steden, versterken we onze gezamenlijke troeven. De bundeling van ons aanbod vergroot zeer zeker de aantrekkingskracht voor een meerdaags verblijf in de toeristische verblijven van beide steden”, besluit de burgervader.