Borgloon, Haspengouw Nieuws

TRIXXO-poetsvrouw Claudia is een prijzenkapende bodybuilder: “Die kast verplaatsen kan al wat makkelijker”

Poetsvrouw Claudia van de Wouw draagt fluitend twee volle emmers water de trappen van haar klanten op. “Een goede oefening”, zegt de Tilburgse die na een echtscheiding in Borgloon opnieuw de liefde vond. “The Karate Kid waste auto’s, Rocky bokste tegen hompen vlees en ik draag emmers en versleep kasten om in vorm te blijven. Onder luid applaus van mijn klanten overigens”, lacht de 41-jarige TRIXXO-poetsvrouw.

“Ja jongen, ik ben een echte Tilburgse”, verklaart Claudia haar Nederlandse tongval. “Enkele jaren geleden vond ik na een echtscheiding opnieuw de liefde na een Bodybuildingwedstrijd. Erik is van Zuid-Limburg en samen wonen we in het mooie Borgloon met mijn drie dochters.  Om aan de kost te komen werk ik nu al 5 jaar als poetsvrouw voor TRIXXO-Borgloon. Maar als ik niet aan het poetsen ben, train ik mijn lichaam. Zeker 5 keer per week. Al is mijn job als poetsvrouw op zich al een goede training hoor. “The Karate Kid waste auto’s, Rocky bokste tegen hompen vlees en ik draag emmers en versleep kasten om in vorm te blijven. Onder luid applaus van mijn klanten overigens (lacht).”

Sportieve moeders

Zo’n 7 jaar geleden ben ik via mijn zusje in de wereld van het bodybuilden gerold”, gaat van de Wouw verder. “Zij werd mijn coach en zo kwam het dat ik mezelf glimmend in de olie, in een bikini spierenrollend op een podium zag staan (lacht). Ondertussen staan er al heel wat bekers op de kast, maar een eerste plaats is er nog niet van gekomen. Wel, vaak de 2de en 3de plaats, waar ik best trots op ben. Want ik ben fier op mijn lichaam. Met mijn 41 lentes en na 3 dochters op de wereld gebracht te hebben, wil ik mijn lichaam in conditie houden. Ach, die bekers, ik wil moeders die ook kinderen hebben gewoonweg laten zien dat je er op die leeftijd best nog sportief kan uitzien.”

‘Pateekes’

Keerzijde van de medaille? Op mijn voeding letten natuurlijk. Mijn coach maakt om de 14-dagen een speciaal voedingsschema voor mij klaar, dat ik dan ook strikt moet volgen. Al is dat niet altijd even makkelijk, want mijn al wat oudere TRIXXO-klanten proberen mij steeds te verleiden met koekjes en ‘pateekes’. ‘Je ben toch niet te dik’, proberen ze dan. Maar tot nu toe kan ik dat gelukkig steeds met een lach wegwuiven. Eigenlijk vinden ze het geweldig: hun poetsvrouw, de bodybuilder en samen met mij hopen ze op die eerste plaats.”