Haspengouw Nieuws

Das overleeft ternauwernood dankzij 2 Wellense Bokkenrijders

Tijdens het uitpijlen van hun corona-bloesemtocht hebben twee medewerkers van wandelvereniging Wellense Bokkerijders een man betrapt die met een stok een das aan het slaan was. Ze spraken de man aan maar die zette het op een lopen. De politie heeft een verdachte in beeld. De das zelf heeft de aanval nipt overleefd, en is dus niet dood, zoals sommige media beweren.

“De man was forse slagen aan het uitdelen”, aldus de wandelaars. “Toen hij werd aangesproken op zijn gedrag zette hij het op een lopen. We hadden foto’s gemaakt van de omgeving en daar stond hij op.” Er werd bij de politie melding gemaakt van de feiten.

Bij de politiezone kanton Borgloon bevestigt men dat er intussen een verdachte in beeld is. “Onze dierenpolitie onderzoekt de feiten en stelt een PV op”, klinkt het daar. De das is een beschermde diersoort (foto). Een das doden is absoluut verboden.

Dood verklaard

De das zelf werd door sommige media dood verklaard en spraken van ‘doodgeknuppeld’. Maar de das leeft nog en is onmiddellijk na de feiten overgebracht naar het natuurhulpcentrum te Opglabbeek. Daar wordt hij verzorgd.

“De das leeft nog, maar daarmee is alles gezegd”, reageert men vanuit het Natuurhulpcentrum. “Het zal afwachten worden”, vreest Matthieu Helleputte, voorzitter van Animal Rescue Service. “Het zijn wel sterke dieren maar wat er inwendig allemaal mis is, is nooit met zekerheid te zeggen.” Natuurhulpcentrum Opglabbeek verzorgt de das: We zetten hier alles op alles!”