Gingelom

Gingelom in beroep tegen windmolens

In Gingelom is beroep ingediend bij de Raad van Vergunningsbetwistingen tegen de beslissing van minister Zuhal Demir (N-VA) om windmolens te laten bouwen vlak naast een Gallo-Romeinse grafheuvel.

Twee lokale raadsleden van N-VA gaan samen met twee andere burgers in beroep tegen de beslissing. Minister Zuhal Demir wil drie windmolens laten bouwen in Gingelom, naast de Gallo-Romeinse grafheuvel. Het is een dossier dat al meer dan een jaar aansleept. “We tekenen beroep aan in persoonlijke naam. De windmolens zorgen voor een slagschaduw, voor lawaai en zouden bovendien pal naast een Gallo-Romeinse grafheuvel gebouwd worden”, aldus Lejo Fontey.

Gallo-Romeinse grafheuvel

Het rommelt al een tijdje rond de geplande windmolens in Gingelom. Engie wil er 3 bouwen vlak naast een Gallo-Romeinse grafheuvel. Om die reden heeft de provincie vorig jaar al de vergunning geweigerd. Engie ging in beroep en stapte naar de minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Die gaf dan weer groen licht voor de molens, ondanks een negatief advies van haar eigen administratie. Nu hebben 4 mensen beroep aangetekend bij de Raad van Vergunningsbetwistingen.  De uitkomst van die beslissing zou wel eens 12 tot 15 maanden kunnen duren.