Gingelom, Nieuwerkerken

Vreemd! Burgemeester van Nieuwerkerken zit nog in ‘zou’-fase, zelfs na bekentenissen van Veerle Heeren zelf

Een vreemd moment op de gemeenteraad van Nieuwerkerken. Toen oppositiepartijen N-VA en GBL burgemeester Dries Deferm (CD&V) voorschotelden dat Veerle Heeren van Sint-Truiden enkel haar excuses had aangeboden aan de Truienaren, en niet aan de inwoners van Gingelom en Nieuwerkerken, antwoordde Deferm dat hij van zijn stoel was gevallen “over gebeurtenissen die zich zouden hebben voorgedaan.” Of anders gezegd: zelfs na de bekentenissen en de verontschuldigingen aan de Truienaren, twijfelt burgemeester Deferm nog steeds of het echt zo is gebeurd. “Het onderzoek is nog lopende”, argumenteerde hij. En verder: “Indien er fouten zijn gemaakt… .” Vreemd dus, omdat ondertussen Heeren zelf zegt dat ze dit niet had mogen doen.

Tweede opvallend feit. De grote kleppers van zijn Deferms’ eigen partij CD&V die vorige keer nog luidkeels hadden gefulmineerd tegen Veerle Heeren zwegen nu in alle talen. Verder week Deferm ver af van de gestelde vraag en wijdde hij uit over de vrijwilligers van Nieuwerkerken en hun goede inzet.

Op de vraag of er ook excuses komen richting Gingelom en Nieuwerkerken ging de burgemeester niet in. Vreemd genoeg liet zelfs de oppositie het vage antwoord passeren…