Haspengouw Nieuws

Haspengouw bijna coronavrij

Zuid-Limburg doet het de laatste dagen erg goed wat betreft het aantal besmettingen. Corona lijkt in Haspengouw van de kaart te worden geveegd, ware het niet dat in de verte het spook van de varianten opduikt. Voorzichtigheid blijft zeker geboden.

De cijfers van het aantal besmettingen zijn in Haspengouw zowaar aan het instorten. Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Heers, Alken, Gingelom,… noem maar op. De laatste dagen is er geen enkele besmetting bij gekomen. Het coronavirus in zijn huidige hoedanigheid verliest duidelijk aan kracht in Zuid-Limburg. Maar voorzichtigheid blijft geboden. Er zijn varianten van Covid-19 in omloop; iets wat zeker dient te worden opgevolgd.

70+ doet het uitstekend

De vaccinatiecampagne werpt haar vruchten af bij de oudere leeftijdscategorieën. In de leeftijdscategorie boven 70 jaar raken op weekbasis in gans Limburg nog amper 10 mensen besmet. Ondertussen is ook al ruim 65 procent van de zeventigers in Limburg volledig gevaccineerd. Bij de tachtigers (73 procent) en negentigers (80 procent) ligt het percentage volledig gevaccineerden nog een stuk hoger.

Mondkapjes

Opvallend is dat in Haspengouw het bewaren van afstand en het dragen van mondkapjes consequent wordt toegepast. Wellenaren die afgelopen weekend in Oostende aanwezig waren, kregen verbaasde blikken van andere dagjestoeristen. “Op de dijk in Oostende zag ik één mensenmassa, allemaal zonder mondmasker. Zo gaat het niet lukken.” Wellicht is de Wellenaar zich nog scherp bewust van de rare sprongen die het virus kan maken. Een maand geleden was er nog een forse opstoot in de drie Wellense basisscholen. Iets wat we toch in het achterhoofd moeten blijven houden.