Haspengouw Nieuws

Haspengouwse jeugdverenigingen komen waterellende goed door

Scouts en gidsen, chiro, KSA, KLJ,….zowat alle Haspengouwse jeugdverenigingen uit Alken, Wellen, Kortessem, Heers, Borgloon en Sint-Truiden zijn op kamp in goede omstandigheden of moeten nog vertrekken. Ook de Augustinusscouts, die gisteren hun kamp nog aflasten met veel tranen, hebben in laatste instantie een terrein gevonden, en wel vlakbij Brugge.

Het was een zware, emotionele dag voor de scouts van Sint-Truiden. Nadat ze eerst op een terrein in Esneux alles moesten inpakken, begonnen ze opnieuw te Lummen. Toen ook daar alles onderstroomde zag de leiding het niet meer zitten en gaf forfait. De leden werden verwittigd, wat in sommige huisgezinnen de nodige tranen met zich meebracht. Met de steun en ideeën van vrienden, ouders en sympathisanten kwam er in allerlaatste instantie alsnog een oplossing uit de bus. De leden vertrekken – deze keer met de bus – op zondag om 11 uur. Iedereen superblij!

Creatief

Ook de andere jeugdbewegingen uit Haspengouw stellen het wel. een aantal gaan pas op kamp in augustus. Verwacht wordt dat de zomer dan op kruissnelheid komt. Wie nu op kamp is trok meer zuidwaarts (Welsco Wellen – givers) of sliep binnen in een droge zaal. Een aangepast regenprogramma zorgde voor veel ambiance. Creatief zijn is één van de krachtpijlers van een jeugdbeweging, zo bleek nog maar eens. “We zijn wel meer gewoon”, klinkt het bij de scouts. En bij chiro Joento Alken vanuit Haacht klinkt het rustig: “In onze bubbels gaat alles goed! We hebben wat regen gehad, maar niets wat met een regenjas niet te doen valt. De tenten zijn droog, de wei is niet volledig verzopen en qua modder valt het ook geweldig mee. Wat activiteiten betreft hebben we ons hier goed op voorzien.”