Haspengouw Nieuws, Media & Cultuur

Haspengouwse regionale radio VRW nu overal online te beluisteren

De regionale zender van dit huis, radio VRW, is vanaf nu, samen met 25 andere radio’s in Vlaanderen, niet alleen via de FM-band te beluisteren, maar ook via het populaire internetradioplatform Radioplayer.

“Het doel van Radioplayer is om een prominente plek te hebben in de connected dashboards van nieuwe wagens en ook het standaard radio platform te zijn in nieuwe technologiën zoals Smart Speakers“, vertelt bestuurslid Rudi Goossens.

Radioplayer startte als Brits initiatief al in 2010 onder leiding van Michael Hill. Het is inmiddels verspreid over heel Europa en is in Vlaanderen een samenwerkingsverband opgestart tussen de VRT, DPG Media en Mediahuis.

Radio VRW gaat dus met 25 andere zenders in op een steunaanbod van de Vlaamse regering: als een ­radiozender de eerste twee maanden van de licentie ­betaalt, past de Vlaamse regering de overige maanden van het jaar bij. “We hebben sterke lokale radio’s, het is belangrijk dat ook zij mee zijn in de digitalisering”, laat minister van Media Benjamin Dalle weten.

Radioplayer heeft ook een app voor op de smartphone zodat luisteraars snel en gemakkelijk kunnen inloggen en genieten.

http://www.radioplayer.be/nl

De app is gratis te downloaden op je smartphone