Haspengouw Nieuws

Haspengouwse vaccinatiecentra komen in Sint-Truiden en Borgloon

De eerstelijnszone Haspengouw opteert voor twee vaccinatiecentra: de Minderbroedersite (Sint-Truiden) en Panishof (Borgloon). Op die manier kan de nabijheid gegarandeerd worden voor elke inwoner van Haspengouw.

Binnenkort worden de 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd in de Minderbroederssite in Sint-Truiden. In de andere Haspengouwse stad, Borgloon, zullen de inwoners terecht kunnen van Heers, Wellen, Kortessem en Borgloon zelf natuurlijk. Het stadsbestuur opteert voor het Panishof, waar er veel ruimte is en voldoende parking.

De Minderbroederssite ligt in het centrum van Sint-Truiden en is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Verder zal er voldoende parkeergelegenheid voorzien worden voor wie met de wagen komt. Zo zal het Minderbroedersplein exclusief ingericht worden als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen. Zij zullen hier gratis gedurende de duur van hun vaccinatie kunnen parkeren. Een aangepaste signalisatie en verkeersgeleiding zal zorgen voor een vlotte doorstroom naar en van de parking. Van zodra de vaccins er zijn is het de ambitie om zeven dagen op zeven te vaccineren. Mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken.