Heers

N-VA van Heers waarschuwt voor zware schulden

Oppositiepartij N-VA vroeg op de gemeenteraad van januari om het meerjarenplan aan te passen. “De schuld zal exponentieel stijgen”, waarschuwde Jan Leus (N-VA). Meerderheidspartij VLDumont ging hier niet op in.

“Dit meerjarenplan van VLDumont zet de deur wagenwijd open naar nog hogere belastingen”, waarschuwt Jan Leus van N-VA Heers. Hij legt uit: “Op 1 januari 2019, bij het begin van de huidige legislatuur, bedroeg de schuld in Heers 803 euro per inwoner. Nu laat men de schuld stijgen tot 1.849 euro per inwoner, dat is een stijging van meer dan 130 procent. Dit is echt ongezien en onverantwoord. De meerderheid gaat hier volledig uit de bocht.”

Bouwwoede

Nog volgens de oppositiepartij N-VA heerst er bij VLDumont een bouwwoede. Naast de renovatie van de oude sporthal wil het bestuur immers vijf nieuwe gebouwen neerpoten.

Burgemeester Kristof Pirard (VLDumont) gaat in de tegenaanval. “We hebben een langetermijnvisie om te bouwen aan de toekomst van Heers. We investeren in duurzame projecten die gebaseerd zijn op voorzichtige ramingen. We houden steeds rekening met het worstcasescenario zodat we niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Belangrijk is dat deze investeringen niet zullen leiden tot nieuwe of verhoogde belastingen.”