Heers

Renovatie sporthal volstaat niet voor N-VA Heers

Schepen Sonja Houbar (VLDumont) heeft tekst en uitleg gegeven bij de plannen omtrent de renovatie van de sporthal en de herinrichting van de buitenterreinen. De oppositie is niet te spreken over deze halfslachtige en ouderwetse oplossing.

Het verouderde dak dat asbest bevat, wordt afgebroken en vervangen door een metalen dak met extra isolatie. Ook de beschadigde gevelpanelen worden vervangen. De overige gevelpanelen worden gereinigd. Er komt een nieuwe vloer en een bijbouw voor gevechtssporten. Naast de sporthal wordt er een padelkooi en een nieuw sportterrein voor tennis en volleybal aangelegd.

N-VA Heers is ronduit tegen de renovatie. Ondanks de ruim 2 miljoen euro aan investeringen zal het een verouderd en aftands gebouw blijven. Volgens de partij verdient het dorp een nieuwe sporthal aangepast aan de noden van deze tijd. “Het bestuur had beter voor een duurzame oplossing gekozen en een nieuwe sporthal gebouwd op de site van het administratief centrum. De opbrengst van de gronden waar de sporthal vandaag staat, kon hiervoor gebruikt worden. In de huidige plannen vind ik niets duurzaams terug. Er komen zelfs geen zonnepanelen”, reageert Jan Leus (N-VA).

Evi Lennertz (Hecht) is vooral verbolgen over het feit dat de renovatieplannen nooit op de gemeenteraad zijn geraakt. “Zo’n groot dossier moet toch eerst in een raadszitting besproken worden? We worden als oppositie weeral gedribbeld.”

Het voorstel van de schepen werd op de gemeenteraad goedgekeurd. De 3 oppositiepartijen, CD&V, N-VA en Hecht stemden tegen.