Haspengouw Nieuws

Hoop van Haspengouwse kappers komt uit

De kappers mogen onder strikte voorwaarden vanaf 13 februari opnieuw aan de slag gaan. De hoop die verschillende kappers uit Sint-Truiden, Borgloon, Alken en Wellen een maand geleden uitten via onze nieuwssite komt dus uit!

“Onze orderboekjes staan al bijna vol sinds enkele weken, en met dit nieuws zitten we volgende zaterdag propvol”, klinkt het hoopvol. Sommige kappers beginnen zelfs al om 6 uur in de ochtend. De heropening van de kappers is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:

  • Klanten en kappers moeten een chirurgisch – en dus geen stoffen – mondmasker dragen. Dat masker moet om de vier uur vervangen worden.
  • Na elke kappersbeurt moet er een pauze van 10 minuten volgen om te ontsmetten en te verluchten
  • De ramen en deuren moet open om te ventileren. Als dat niet het geval is of kan zijn, moet de kapper een CO²-meter hebben, om de luchtkwaliteit in het salon te kunnen meten.
  • Er mag niemand in de wachtzaal zitten, de kapper moet dus één op één de klanten bedienen,  1 klant per 10 vierkante meter.
  • Er is géén sprake van een tijdslimiet van 30 minuten.

Voor de andere niet-medische contactberoepen komt de heropening er pas op 1 maart. Het gaat dan onder meer om schoonheidsspecialisten, hand- en voetverzorgers en tatoeëerders.