Kortessem

De Muziekfabriek Kortessem doet muzikaal sprookje virtueel herleven

De jeugd van de harmonie Sint-Catharina Kortessem heeft een eigen digitale versie gemaakt van het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’. Dat deden ze allemaal vanuit hun kot. De jeugdige leden van de harmonie werden gevraagd een stukje muziek in te spelen. Al die stukjes werden dan gemonteerd tot een waar digitaal muziekspektakel.

Het virtuele concert heeft als doel om het leren bespelen van een muziekinstrument. En meteen wordt de Muziekfabriek en de Harmonie Sint-Catharina Kortessem in de kijker gezet. Normaal zorgen de jaarlijkse optredens van beiden ervoor dat de mensen vertrouwd blijven met het spelen van muziek.

Thank you for the music

Dit jaar kon het jaarlijkse concert ‘Thank You For The Music’ helaas niet doorgaan, wat het voor de harmonie en de Muziekfabriek veel moeilijker maakte om hun vaste luisteraars en mogelijk nieuwe leden te bereiken. Daarom kwam de jeugd van de harmonie van Kortessem met deze creatieve oplossing. Je kan het virtueel concert beluisteren via YouTube.

Voor meer info over de Harmonie, neem een kijkje op harmoniesintcatharina.wordpress.com

Tim Pagnaer en Marie Bylois zijn zaterdagmorgen omstreeks 9 uur te gast in het ochtendprogramma ‘Haspengouw staat op’ bij Radio VRW.