Kortessem

Kortessem: Komt het nog goed met de gesnoeide bomen in de Dorpsstraat?

Je kon er niet naast kijken. De Dorpsstraat oogt opvallend kaal. Van de lindebomen blijft vaak enkel de stam nog over. Of hoe ze bij de gemeente er eens goed zijn ingevlogen. Raadslid Stefan Houbrechts (Open Vld) maakt zich zorgen. “Komt het nog wel goed?” Schepen Cuyx reageert: “Grondig insnoeien kan geen kwaad.”

Er is wat te doen omtrent de bomen in de Dorpsstraat. Gemeenteraadslid Stefan Houbrechts: “De snoeiwerken werden uitgevoerd door de gemeentelijke diensten en dit, mag ik hopen, in overleg met het bestuur de wegen. Een aantal mensen vraagt zich af of het met deze bomen nog wel goed komt, aangezien de snoei tot op de stam gebeurde.” Het dorpsgezicht ligt er inderdaad wat kaal en gehavend bij.

Blijven de lindebomen?

“Het grondig insnoeien van lindebomen kan geen kwaad. Deze soort is uitstekend geschikt om te knotten of te snoeien tot leibomen. Door deze aanpak kunnen de bomen nu ‘gecontroleerd’ uitgroeien tot leibomen”, aldus schepen Camille Cuyx (CD&V).

Maar wat op langere termijn? Blijven de lindebomen? “Het al dan niet behouden van de lindebomen in de Dorpsstraat zal worden overwogen en besproken bij de opmaak van de ontwerpplannen van de Dorpsstraat”, besluit de schepen. “Daarover doen we nu geen verdere uitspraken.”

Voorgrond: de gemeentelijke diensten zijn er goed ingevlogen…op de achtergrond een flink ingesnoeide lindeboom