Haspengouw Nieuws

Nieuw webmagazine ‘Hartelijk Haspengouw’ bundelt volledig aanbod van de bloesemperiode

Dertien Haspengouwse gemeenten hebben hun aanbod van tijdens de komende bloesemperiode gebundeld in één interactief totaalaanbod ‘Hartelijk Haspengouw’, een webmagazine dat vanaf maandag 15 maart kan geraadpleegd worden. Het e-zine wil toeristen inspireren door de gemeentegrenzen te overstijgen.

Nog enkele weken en de eerste bloesems zullen opduiken in het Haspengouwse landschap. In 2020 viel het bloesemseizoen in het water door het verbod op niet-essentiële verplaatsingen. Dit jaar is er de mogelijkheid om meer mensen op een veilige manier te laten genieten in openlucht. Daar wil ‘Hartelijk Haspengouw’ gretig op inspelen door het aanbieden van een kwalitatief, toeristisch aanbod. “Toeristen komen voor de bloesempracht en de totaalbeleving in Haspengouw. Dat houdt niet op aan een gemeentegrens. We vinden het belangrijk om grensoverschrijdend te communiceren”, steekt Lore Swennen van Toerisme Bilzen van wal. Met ondersteuning van Toerisme Limburg bundelen Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden, Alken, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Tongeren en Wellen de krachten.

Het nieuwe E-Magazine verbindt 13 Haspengouwse gemeenten

Toeristen inspireren

Katrien Houbey van Toerisme Borgloon vult aan: “We willen mogelijke bezoekers inspireren met het E-Zine. Dat doen we aan de hand van een aantal thema’s zoals wandelen, fietsen, streekproducten, gezinsactiviteiten, overnachtingen, … . Het resultaat: een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een onvergetelijke totaalbeleving. De keuze voor een digitaal magazine is vernieuwend, maar omwille van de corona-tijd ook logisch: lastminutewijzigingen kunnen vlot gecommuniceerd worden.” Gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens is het initiatief zeer genegen. “Het is belangrijk dat we een positieve dynamiek realiseren. Op deze manier zullen toeristen én wijzelf onze mooie regio beter leren kennen. Er zijn coronaproof heel wat mogelijkheden. Er zijn B&B’s en hotels open waar men ontbijt op de kamer organiseert. Deze lente-staycation kan een mooie publiekstrekker worden. Er is veel open ruimte en de ervaring leert me dat mensen gedisciplineerd tussen de plantages en langs fietsroutes picknicken en alles netjes achterlaten.”

Bloesemmeter

Bart Vandercasteelen van Toerisme Sint-Truiden vindt de interactieve website een mooie realisatie van de 13 gemeenten. “Je kan dagelijks opvolgen wat er precies wel of niet doorgaat. Er kan heel wat bezocht worden. In dit nieuwe E-Zine vind je ook een bloesemmeter. Hier kan je de bloei op de voet volgen. We verwachten in de paasvakantie zeker bloesems.”