Nieuwerkerken

Gemeentebestuur springt scholen bij in duurdere factuur van nieuw Truiens zwembad

Het gemeentebestuur van Nieuwerkerken gaat de scholen op haar grondgebied het komende schooljaar extra subsidiëren. Op die manier worden de scholen gecompenseerd voor de duurdere tarieven van het nieuwe zwembad in Sint-Truiden.

De leerlingen van de lagere scholen uit Nieuwerkerken gaan volgend schooljaar zwemmen in het nieuwe LAGO Bloesembad te Sint-Truiden. Maar in vergelijking met vroeger zijn de prijzen omhoog gegaan. Scholen uit omliggende gemeenten moeten per kind en per zwembeurt 0,50 euro extra betalen.

Kansengroepen

Die prijsstijging zorgt voor een stijging van de schoolfactuur. Voor veel kansengroepen is de school de enige plaats waar ze kunnen leren zwemmen. “We moeten als gemeente alle kinderen de kans geven om een basis ‘zwemmen’ mee te krijgen. Vandaar de idee om het schoolzwemmen financieel mee te ondersteunen, zodat de scholen niet moeten snoeien in het aantal zwemmomenten omwille van de prijsstijging”, klinkt het bij de gemeente.

Duurder voor iedereen

De hogere tarieven gelden trouwens voor alle inwoners van Nieuwerkerken. Om baantjes te trekken in het sportbad moeten Nieuwerkerkenaren immers tot 2,5 keer zo veel betalen als de Truienaren. Zo kunnen inwoners uit Nieuwerkerken geen losse tickets kopen voor het sportbad maar zijn ze verplicht om minstens een 10-beurtenkaart aan te kopen. Die kost 44,90 euro, terwijl een inwoner uit Sint-Truiden daar 20 euro voor betaalt. Ook hier overweegt Nieuwerkerken om financieel tussen te komen.