Nieuwerkerken

Nieuwerkerkse basisschool zwaar gesubsidieerd voor renovatie gebouw

Basisschool ’t Nieverke kan rekenen op een toelage van 664.000 euro die bestemd is voor de renovatie van de kleutervleugel.

Met ruim 664.000 euro subsidie vormt ’t Nieverke een van de grotere projecten in de provincie. “We zijn zeer tevreden dat we deze middelen kregen toegekend.

Dit dossier is al ruim vijftien jaar geleden ingediend”, zo reageert Jean Kwanten, die binnen het schoolbestuur van ’t Nieverke de bouwprojecten opvolgt. “Met deze middelen gaan we de gebouwen van het kleutergedeelte van de school renoveren. Zo krijgt het gebouw aan de straatkant een nieuw dak. In de vleugel daarlangs wordt het plafond verlaagd, zodat we onder het dak een polyvalente ruimte kunnen maken. Die kan dan dienen als eetzaal voor de kleuters. Op een derde gebouw plannen we dan weer een extra verdieping in houtskeletbouw. Daar komen twee nieuwe klaslokalen en wat extra voorzieningen zoals een kleine keuken en een opbergruimte.

Totale kost voor 2/3e gesubsidieerd

De totale kost begroten we op 820.000 euro en daar komt nog 6 procent btw bij. Dus bovenop de subsidie van 664.000 euro moeten we nog zo’n 200.000 eigen middelen voorzien”, zo besluit Kwanten. “Ik ben heel blij voor onze kinderen en leerkrachten dat de renovatie er komt. Het gaat om gebouwen die al meer dan 100 jaar oud zijn, dus die ingrepen zijn echt wel nodig”, aldus een enthousiaste directrice, Fabienne Vanaken. “Door de extra ruimtes en grotere klassen kunnen we dan echt over een kleuterschool van de eenentwintigste eeuw beschikken.” Bedoeling is dat de werken starten in augustus 2021 en klaar zijn tegen april 2022. Om die periode te overbruggen zal ’t Nieverke volgend schooljaar containerklassen plaatsen voor de kleuters.