Haspengouw Nieuws

Inschrijvingen bij gemeente om te helpen bij vaccineren niet geldig

De inschrijving als medewerker in een Limburgs vaccinatiecentrum moet gebeuren via éénzelfde platform, georganiseerd in samenwerking met ELZ Haspengouw. De vrijwilligers die zich bij hun gemeente of burgemeester reeds kandidaat stelden moeten zich dus opnieuw inschrijven.

Mensen die willen meehelpen met de vaccinatiecampagne moeten zich nu aanmelden via het platform ‘Help Limburg vaccineren’. Eerder hadden de Haspengouwse steden en gemeenten ook opgeroepen om zich bij hen te melden. De Kortessemse burgemeester had zelfs zijn directe mailadres daarvoor gepromoot. Alles verliep vlot tot het bericht kwam dat het allemaal niet telt. Heb je je al aangemeld om als vrijwilliger te helpen in een vaccinatiecentrum, dan moet je je toch opnieuw inschrijven op www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-haspengouw. Omdat er een aantal bijkomende gegevens (o.a. rijksregisternummer) worden opgevraagd kan de gemeente deze inschrijving niet voor jou doen.
De bijkomende gegevens zijn nodig om vrijwilligers makkelijker te koppelen aan de uit te voeren taken (toezichthouders, mensen voor het onthaal, mensen om te registreren, vaccinnatoren, parkeerwachters…).

Na het tekort aan vaccins voor het zorgpersoneel en het teveel aan vaccins in de rusthuizen is dit het tweede debacle op één week tijd.