Sint-Truiden

2000 Haspengouwse leerlingen getest – 18% corona-positief

In de regio Sint-Truiden zijn de voorbije dagen 2000 leerlingen getest. Daarvan testte maar liefst 18% positief. Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe, waarbij Limburg het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 registreert ten opzichte van de week ervoor. 

Dokters in Haspengouw zijn tevreden over de aanpak van de testing. “Er zal nog veel getest moeten worden, maar het is positief dat alle scholen in de regio Sint-Truiden nu dicht zijn”, bevestigt een arts. “Hopelijk kunnen we op deze manier het virus wat indijken. Want alles wijst erop dat er nog veel op ons af gaat komen.”

In Sint-Truiden sloten de vier secundaire scholen van Hasp-O de deuren wegens een mogelijke besmetting met de Britse variant. Het gaat om de scholen Hasp-O-Centrum, Hasp-O-Stadsrand, Hasp-O-Zepperen en Hasp-O-Zuid. In totaal spreken we over meer dan 2.500 leerlingen. Dinsdag en woensdag werden alle 160 leerkrachten en ruim 2000 leerlingen getest en schakelden de scholen over op afstandsonderwijs. Ook de internaten gaan voor leerlingen van het secundair dicht en stages mogen niet doorgaan. ook donderdag gaat het testen door. Eerder vorige week sloten de GO!-scholen van het secundair hun schoolpoorten.

Per dag worden nu gemiddeld 2.148 besmettingen geregistreerd in gans het land. Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen lag tussen 15 en 21 januari stabiel tegenover de week daarvoor, maar wel hoger dan het gemiddelde dat gisteren werd gemeld. Om van versoepelingen te kunnen spreken, zouden we moeten dalen tot onder de 800, en dat lage niveau minstens drie weken moeten aanhouden.