Sint-Truiden

Augustinusscouts komen aan op kamp en zien de hel losbarsten: “We zoeken nu een weide in Sint-Truiden”

De extreme wateroverlast maakt dat de scouts van Augustinus op Nieuw-Sint-Truiden in allerijl een andere kampeerplaats moeten zoeken. De voorwacht was net aangekomen toen de hel losbarstte. De leden zouden zaterdag er naartoe gaan.

“Ook wij hebben hier met extreme wateroverlast te kampen gehad”, vertelt Nick Mathijs van de Truiense Augustinusscouts. “We waren net mooi aangekomen toen de hel losbarstte. Wij hebben snel moeten schakelen en hebben besloten het kamp in Esneux niet te laten doorgaan.”

De leden zouden normaal nu zaterdag naar Esneux vertrekken, maar dat gaat niet door. De leiding klinkt echter zelfverzekerd: “Wij zoeken naar een nieuwe oplossing. Wat dus zeker is, is dat het kamp door gaat. Waar precies, dat is nog niet duidelijk. We zijn volop bezig een nieuwe wei te zoeken dit in de buurt van ons scoutsterrein in Sint-Truiden.” De voorbode van het kamp is tevreden dat ze veilig zijn thuis geraakt. Ze gaan hun leden zo snel mogelijk nieuwe informatie bezorgen. “We houden de moed erin”, besluit Mathijs.