Sint-Truiden

Automobilisten boos op Heeren: “Regel het verkeer aub!”

Aan de vooravond van de huldiging van Olympisch Kampioen Nina Derwael liep het verkeer in de stad Sint-Truiden volledig in de soep. Niets vermoedende automobilisten reden de stad in om zichzelf vervolgens vast te rijden. Enkele honderden meters verder stond Veerle Heeren op de markt te oefenen voor de huldiging. Mensen op weg naar het vaccinatiecentrum ergerden zich dood.

“Ze is alleen bezig met haar comeback en met perceptie in de media!” Zo klinkt het verdict van verschillende Truienaren die zich ergeren aan de ellenlange files aan de vooravond van de huldiging van stadsgenote Nina Derwael. Omstreeks 16 uur begon de ellende. Tientallen automobilisten reden niets vermoedend de stad in via de Luikerstraat, om vervolgens te stranden op een bord ‘omleiding’ via de bibliotheek en het vaccinatiecentrum. Tergend traag ging het vervolgens door de Minderbroedersstraat. Ze kwamen na ruim een kwartier uit op de Naamsevest waar het opnieuw aanschuiven was. “Als ik op het Europaplein dit had geweten, was ik naar links afgeslagen”, aldus enkele automobilisten.

Niet Nina maar Veerle

“Blijkbaar heeft de burgemeester over het hoofd gezien dat er nog gevaccineerd dient te worden. En dat er ook mensen zijn die niet weten dat er een huldiging voor Nina plaatsvindt.” Andere Truienaren formuleren het iets scherper: “Heeren is maar met één ding bezig: haar comeback. In haar hoofd is het niet Nina, maar haar eigen moment bij de huldiging. Dat het verkeer daardoor in de soep draait zal haar worst wezen.” Een meer pragmatische buurtbewoner geeft ons mee: “De nadarhekken met omleiding hadden helemaal aan het begin van de Luikerstraat moeten staan en niet aan het kruispunt met de Minderbroedersstraat. Het stukje extra biedt geen parkeergelegenheden en het is dus nutteloos om de Truienaar zo te laten omrijden.” Ook op het kruispunt met de Clockemstraat en de Spaansebrugstraat was er veel chaos.