Sint-Truiden

Pascal Angillis coach bij Femina Habac Sint-Truiden

Damesbasketbalclub Femina Habac van Sint-Truiden haalt Pascal Angillis binnen als hoofdcoach en jeugdcoördinator. Angillis was vroeger coach bij Spirou Charleroi. Voor Angillis begint er een nieuw hoofdstuk in zijn leven met een grote uitdaging: Sint-Truiden klaarstomen voor het landelijke niveau.

Voormalig headcoach van o.a. Limburg United en Spirou Charleroi Pascal Angillis wordt binnengehaald als trainercoach van het A-team. Daarnaast zal hij de komende jaren ook de rol van jeugdcoördinator op zich nemen. In die rol zal hij naast het aansturen van jeugd- en specialisatietrainingen ook zijn kennis en ervaring overbrengen op de sportieve staf in een heus coach-the-coach project.

Family man

Naast zijn uitgebreide carrière en zijn successen in het verleden, kent iedereen Pascal ook als een echte “family man” met een hart voor de club. Als papa van drie baskettende dochters kent hij de Truiense club door en door. En de club zelf koestert de ambitie om te groeien naar zelfs het landelijke niveau, en tegelijkertijd die warme, famiale gezinsclub te blijven.

Angillis zelf staat erom bekend de lat hoog te willen leggen. Tegelijkertijd blijft hij een minzaam en menselijk persoon. Dat zijn nou net de troeven die de club nodigt heeft. Femina Habac zag haar ledenaantal in enkele jaren verviervoudigen tot meer dan 130 meisjes. De club is nog op zoek naar twee jeugdtrainers met ambitie die willen meestappen in dit meerjarenproject. Om de stap naar landelijk niveau te zetten, is er ook nog ruimte voor 1 of 2 speelsters in beide seniorenploegen.

Afscheid van het topniveau

In oktober 2019 legde Pascal Angillis zijn taak als coach van Charleroi neer om zijn zoon, bij wie een tumor was ontdekt, te steunen. Assistent Sam Rotsaert nam tijdelijk de leiding van de eerste ploeg over, maar met de bedoeling om Angillis later opnieuw te laten terugkeren. 

Dat zal dus niet gebeuren. “Pascal was vele jaren actief bij Spirou, in verschillende functies en met slechts één doel in het hoofd: de club groter maken”, zo deelde de club toen mee. “In die missie is hij met brio geslaagd, altijd met hetzelfde motto: “We Over Me”. We willen Pascal hartelijk bedanken voor al zijn werk. We hebben zijn professionalisme en menselijke warmte enorm geapprecieerd. Een echte gentleman. We gaan hem missen.”