Sint-Truiden

Beschadigde burgemeester krabbelt recht met RUP kerkdorpjes en diverse projecten

Het stadsbestuur heeft de voorbije maanden een flinke deuk gekregen met de vaccinatiecrisis rond burgemeester Veerle Heeren (CD&V). De bestuurders proberen nu recht te krabbelen en dienen zich aan met bouwprojecten en herinrichtingen van kerkdorpjes.

Het Bouwproject Gulden Bodem heeft werkzaamheden ingepland om 192 woningen neer te poten op de Luikersteenweg, dicht bij het centrum van Sint-Truiden. Het bouwbedrijf wil vanuit die ligging de natuur verbinden met de stad. De werken starten in januari 2022. 

Ook het stadsbestuur krabbelt recht nadat CD&V, Open VLD en N-VA averij opliepen met de vaccinatiecrisis rond Veerle Heeren. Sint-Truiden laat een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan, nvdr.) opmaken voor vijf kerkdorpjes. Velm, Aalst, Kerkom, Bevingen en Halmaal krijgen op termijn een volledig uitgewerkt RUP dat alles in kaart brengt en vastlegt. Tenslotte zullen ook de Burchttoren in Brustem en de Veemarkt in het centrum van de stad aangepakt worden. Bij die laatste wordt er gedacht aan een ‘groene oase’.