Sint-Truiden

Brustem herleeft en Don-Jon doet zijn intrede

Op zondag 30 mei zou het ‘kleine kermis’ geweest zijn in Brustem. Normaal staan er dan kermiskramen op het dorpsplein en verzorgt de vzw Burchtheem daar een terras. Geen kermis, maar wel een overvol terras. Afgelopen zondag was een schot in de roos!

Corona wilde de Brustemse kermisvierders op non-actief zetten, maar dankzij de eerste versoepelingen kon de sfeer alvast niet stuk op het binnenkoertje van de Burchtheem. De vzw’s Burchtheem en Brustem Bruist sloegen de handen in elkaar. Tafeltjes en stoelen werden klaargezet en een ploeg stond klaar om de mensen te ontvangen. “Zo brengen we toch beetje kermissfeer”, weet Jo Hendricx. “Wij serveerden de enige, echte Brustemse taart, volgens het oude recept van de vroegere dorpsbakker. Andere hongertjes stilden we met een tapasschoteltje.”

Don-Jon


Voor het eerst werd er een eigen bier geserveerd, naar aanleiding van het 850 jaar bestaan van de torenburcht. “We voor de eerste keer ons eigen Brustems bier, de Don-Jon, en die liep bij de vele bezoekers vlotjes binnen”, lacht Hendricx.
Het was voor vele bezoekers het eerste terrasje. Het Brustemse bier werd vooral door mannen gesmaakt, gezien het hoge bitterheidsgehalte. “Ja, het is ne stevige, net zoals onze toren hé”, besluit Jo.

De opbrengst gaat naar de Brustemse verenigingen die aangesloten zijn bij de vzw Burchtheem.