Sint-Truiden

Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti verhuist naar Zepperen

Binnen enkele weken verhuist de vestiging van Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti in Kortenbos naar het terrein van de secundaire school Hasp-O Zepperen in de Kasteelstraat. Er is de laatste tijd een grote vraag vanuit de veel bijgekomen jonge gezinnen.

Tutti Frutti verzorgt op dit moment op 9 locaties in Sint-Truiden de buitenschoolse kinderopvang voor de kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar. In de Kasteelstraat is afgelopen week alles in gereedheid gebracht voor de verhuis van de vestiging in Kortenbos naar Zepperen. Op het terrein van Hasp-O Zepperen wordt in de komende weken een ruime unit geplaatst en ingericht als opvanglocatie. Vanaf maandag 28 februari, de eerste dag van de krokusvakantie, staat daar een ervaren team van Tutti Frutti paraat voor de opvang na de schooluren en in de schoolvakanties. Ouders, schooldirecties en buurtbewoners zullen vooraf worden uitgenodigd om de nieuwe locatie te verkennen.

Jonge gezinnen

De nieuwe schepen van Kinderopvang, Nina Kvikvinia (N-VA) legt uit: “De voorbije jaren zijn veel jonge gezinnen in deze buurt neergestreken. Daardoor nam ook de vraag naar kwalitatieve opvangplaatsen razendsnel toe, met lange wachtlijsten tot gevolg. De nieuwe locatie betekent dat de lokale opvangcapaciteit meer dan verdubbelt. In de huidige vestiging in Kortenbos konden we terecht met amper 32 kinderen. Hier worden dat er 80.” Volgens de schepen zal de opvangunit comfort en veiligheid bieden. “Er zijn toiletten, slaapruimtes, een ingerichte keuken en een grote speelruimte. Bovendien staat de ruime unit in een groene omgeving waar de kinderen buiten kunnen spelen. Er is een goed ventilatiesysteem voorzien en de unit beantwoordt aan alle veiligheidsvoorschriften. We zijn dan ook heel blij dat we binnenkort de deuren mogen openen”, besluit de schepen.