Sint-Truiden

Carl Nijssens denkt niet aan opstappen na opzegging samenwerking door Stippelmans

De Truiense nummer twee van CD&V Carl Nijssens reageert op de door partijgenoot Stippelmans aangekondigde opzegging van samenwerking binnen de fractie van CD&V. “Ik begrijp niet waarom leden van de fractie me aan de kant willen zetten”, vertelt hij.

“Al 25 jaar doe ik met hart en ziel aan politiek voor elke Truienaar”, begint Nijssens. “Meer dan 20 jaar zit ik in de gemeenteraad voor de CD&V en zijn de christendemocratische waarden voor mij belangrijk. Ik ben verontwaardigd dat onze fractievoorzitter gisteren liet weten niet meer te willen samenwerken. Ik begrijp dit niet en kan hier niet mee akkoord gaan.” Carl Nijssens niet denkt aan opstappen. “Als tweede man van onze partij zal ik de Truienaars blijven vertegenwoordigen in de gemeenteraad, met hen in gesprek gaan en de waarden waar ik al die jaren achter sta blijven verdedigen. Ik beraad me nu verder over de toekomst en blijf de hand uitreiken”, besluit Nijssens.

Massale reacties

Heeft CD&V zich (opnieuw) in eigen voet geschoten? Zo was er geen unanimiteit bij de fractieleden. Dat blijkt uit verschillende reacties. De partij staat (alweer) in het oog van een storm die zelf creëert.

De Truienaren reageren deze ochtend alvast massaal op sociale media. Onder hen niet van de minsten. De bekende Truiense actrice, schrijfster en presentatrice Céline Malyster is er één van en adresseert zich rechtstreeks tot Nijssens. “Jij bent voor mij de verpersoonlijking van waar een oprechte, warme politicus voor hoort te staan. Je verdient een plaats in een partij waar niet de hypocrisie regeert maar wel het gezond verstand. Waar vriendelijkheid niet aanzien wordt als zwakte. En waar jouw ondernemersgeest erkend wordt als het perfecte fundament voor burgemeesterschap.”