Sint-Truiden

Corona-uitbraak op zorgafdeling in Sint-Trudo

In het Sint-Trudo Ziekenhuis is er momenteel een corona-uitbraak. Het aantal besmette patiënten is daar op een week tijd opgelopen van 4 naar 22. Op één verpleegafdeling bleken 11 patiënten besmet nadat daar een preventieve screening was gebeurd.

Een week geleden waren er in het Sint-Trudo Ziekenhuis nog maar 4 patiënten met corona. Intussen zijn er dat 22 en het is voorlopig nog onduidelijk hoe dat is kunnen gebeuren. Bij een preventieve controle op een zorgafdeling bleken 11 patiënten besmet. Die preventieve controles worden om de 6 dagen herhaald. Hoe de patiënten de besmetting opdeden, is nog niet helemaal duidelijk. Twee medewerkers bleken asymptomatisch positief te testen, maar ook bezoek is een mogelijke bron. 

Bezoek tijdelijk stopgezet

De families van de besmette patiënten zijn meteen op de hoogte gesteld. Bezoek op de afdeling waar de besmettingen zijn vastgesteld, is tijdelijk volledig stopgezet. Die maatregel is belangrijk omwille van de veiligheid van de patiënten zelf maar ook om de familie en het personeel van het ziekenhuis te beschermen. 

Maar ook het aantal patiënten dat van buiten het ziekenhuis met een covidbesmetting opgenomen werd, is gestegen. De afgelopen drie dagen zijn er zes extra patiënten met corona opgenomen via de spoedafdeling.