Sint-Truiden

Eerste groot publiek feest in Sint-Truiden sinds corona

Afgelopen zondag was er voor het eerst sinds lang een groot publiek feest in de stad Sint-Truiden. Waarnemend burgemeester Engelbosch dankt de stadsambtenaren die ‘full speed’ het evenement hadden klaargekregen.

De Vlaamse feestdag van 11 juli werd in allerijl door de stad georganiseerd omdat de maatregelen het toelaten. Jong en oud zakten af naar het Stadspark om er te komen genieten van optredens en Vlaamse volksspelen. Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch gaf er een korte toespraak, zijn eerste voor zo een groot publiek sinds zijn waarnemend burgemeesterschap. Hij bedankte uitdrukkelijk de stadsambtenaren die het evenement snel in elkaar wisten te boksen.

Met lokale artiesten op het podium en voedselkraampjes her en der werd het een warm en gezellig eerste groot feest in Sint-Truiden sinds lange tijd

Veerle Heeren

Voor Engelbosch was het wellicht ook zijn laatste toespraak in de hoedanigheid van burgemeester. Vrijdag neemt Veerle Heeren haar functie als burgemeester weer op. Het onderzoek inzake haar vroegtijdig vaccineren en dat van haar omgeving loopt ondertussen gewoon door. Of Heeren effectief kan aanblijven, en welke sanctie er al dan niet boven haar hoofd hangt, is nog niet geweten.