Sint-Truiden

Waterlek gevonden

Het gisteren ontstane waterlek, waardoor verschillende delen van Sint-Truiden, Gorsem, Runkelen, Wilderen, Duras en Velm zonder water kwamen te zitten, is gevonden. De Watergroep bevestigt dat het lek zich situeert nabij de Veemarkt. Dat is goed nieuws na een spannende dag gisteren. Een recapitulatie.

Waar zit het lek?

De eerste meldingen van problemen dateren al van zaterdagavond. Dat wordt ons bevestigd door medewerkers van de Watergroep. Zondag klonk het nog zo: “Op dit moment komt er geen enkel water uit de kraan in Sint-Truiden”, zegt Marijke De Vis van de Watergroep. “Het reservoir te Velm is leeg, en zolang we het lek niet vinden zullen de problemen blijven duren.” 

Duisternis

De voorbije nacht van zondag op maandag heeft de Watergroep er alles aan gedaan om het lek op te sporen. “Door de duisternis is dat niet eenvoudig” vertelt Marijke De Vis. “Maar onze technici zijn druk in de weer om het op te lossen. Maar het grote probleem is dat we niet weten waar het lek zich bevindt. Mocht iemand plots abnormaal veel water in een beek zien stromen, mag dat altijd aan ons gemeld worden. Want dat kan helpen bij het opsporen van het lek.”

Lek gevonden

Het waterlek is dus vanmorgen gevonden en situeert zich in de buurt van de Veemarkt. In de loop van de ochtend zal bijna iedereen terug kunnen beschikken over water. Alleen een beperkt aantal gebruikers in de Speelhoflaan zal wat langer geduld moeten koesteren. Volgens Marijke De Vis van De Watergroep kan het drinkwater de eerste uren wel nog wit kleuren en sputterend uit de kraan komen. Door de herstart, zit er lucht in de leidingen, maar dat heeft geen invloed op de waterkwaliteit.